Korrespondance

Korrespondance  korrespondance  aktivitet  Korrespondance  Korrespondance  Korrespondance  Korrespondance       Kulturministern  dialog-skrivning-man800

  

 

 

 

 

foto. James Edward Bourne

 

Hösten 2012 medverkade Jennie Olofsson och keramiker Helene Søs Schjødts i utställningen DIALOG hos Designer Zoo i Köpenhamn. Vårt verk ”Korrespondance” bidrog till utställningens tema dialog genom att låta betraktaren vara en del av verket. Vi ville skapa en mötesplats för korrespondens på ett mer traditionellt sätt, samtidigt som vi ville bjuda in till våra arbetsmaterial glas och keramik. Besökarna kunde på glas eller keramikbrev skriva små meddelande eller tankar omkring tidens gång, kommunikation, teknologi och konsthantverk. Helenes och Jennies huvudmål med projektet ”korrespondance” var att hitta tillbaka till den eftertänksamma och poetiska dialog ett handskrivet brev kan innehålla. Vi vill mena att just detta försvinner mer och mer i och med att vi byter ut brev med snabba sms och mail.

Efter utställningen har vi läst, dokumenterat och matchat alla de intressanta brev som utställningen har inbringat. De galleribesökare som deltagit i ”korrespondance” har nu fått en annans brev i posten. Nu är det upp till deltagarna själva om de vill fortsätta den framtida brevväxlingen.

Många tack till Post Danmark som har sponsorerat projektet med frimärken.